O mně

nedved_head_photo_omne

Kouzelné
začátky

Richard Nedvěd začal s kouzlením v roce 1999. Zpočátku se věnoval oborům „Jevištní magie“ a „Mikromagie“, ale postupem času obohacoval svá vystoupení osobitou trapno-humornou prezentací. Protože se tato vystoupení setkávala s vřelým přijetím diváckého publika, čím dál více se zaměřoval na propojování kouzlení s humorem, a proto tento obor začal označovat vlastním pojmem „Trapnomagie“.

Od roku 2008 se kouzlení věnuje profesionálně. V témže roce začíná vystupovat v českém stand-up comedy pořadu „Na Stojáka“ kabelové televize HBO. V roce 2010 se proslavil účastí v 1. sérii talentové soutěže „Česko Slovensko Má Talent“, kde se umístil na druhém místě. Stal se tváří několika reklamních kampaní (T-mobile, mBank, Dům barev) a nyní bývá hostem televizních zábavných pořadů, kulturních akcí a firemních večírků.

Televize

Rande naslepo! (2010) TV Prima – jako soutěžící pořadu
Česko Slovensko má talent (2010), TV Prima – jako soutěžící pořadu
Show Jana Krause (2011), TV Prima – jako host pořadu
Silvestr na pláži (2011), TV Prima – jako host pořadu
Pomozte dětem – jako host pořadu
Česko Slovensko má talent (2011), TV Prima – poprvé jako host pořadu
VIP Prostřeno (2012), TV Prima – jako vip soutěžící pořadu
Zlatá hokejka (2012), Česká televize – jako spolumoderátor pořadu
Česko Slovensko má talent (2012), TV Prima – podruhé jako host tohoto pořadu
Večer plný hvězd (2013), Česká televize – jako host pořadu
Zázraky přírody (2013), Česká televize – jako host pořadu
Sejdeme se na Cibulce (2013), TV Barrandov – jako host pořadu
Všechnopárty (2013), Česká televize – jako host pořadu
Na stojáka (2013), Česká televize – jako samostatně vystupující
Barrandovský Silvestr (2013), TV Barrandov – jako host pořadu
Zázraky přírody (2014), Česká televize – jako host pořadu
Barrandovský Silvestr (2014), TV Barrandov – jako host pořadu
Estrádička (2015), TV Barrandov – jako jeden z vystupujících umělců
Show Leoše Mareše (2015), TV Prima – jako host pořadu
50. výročí Sejdeme se na Cibulce (2015), TV Barrandov – jako host pořadu
Komici s.r.o. The Tour (2016) – Sám sebe
Česko Slovensko má talent (2016), TV Prima – již potřetí jako host pořadu
Pevnost Boyard (2016), TV Prima – jako jeden člen týmu
Máme rádi Česko (2016), TV Prima – soutěžící jako jeden člen týmu
Zlatý kanár (2016), Česká televize – jako host pořadu
Zázraky přírody (2017), Česká televize – jako host pořadu
České hlavičky 2018 (2018), Česká televize – jako host pořadu
Cabaret (2019), TV Barrandov – jako host pořadu
Koptashow (2019), Česká televize – jako host pořadu
Tajemství těla (2020), Česká televize – jako host pořadu

Filmografie

Probudím se včera (2012)
Obchodníci (2013)
Musíme se sejít (2016)
Komici s.r.o. The Tour (2016)
Komici s.r.o. v Lucerně (2016)
Na stojáka v kině (2018)

Spolupráce
a další počiny

Od roku 2008 se Richard Nedvěd stal aktivním vystupujícím v českém stand-up comedy pořadu „Na stojáka“. Spolu s dalšími standupisty dodnes natáčí nové díly tohoto pořadu a pod touto značkou s nimi vystupuje taktéž na živých vystoupeních po celé České republice i na Slovensku.

V roce 2011 se stal Richard Nedvěd patronem Handicap centra Srdce v Poděbradech, které pomáhá lidem se zdravotním a zejména mentálním postižením.

Jako věrný čtenář časopisu Čtyřlístek se Richard stal v roce 2012 kmotrem muzea Čtyřlístku v Doksech u Máchova jezera.